Passion och drivkraft

Ibland får jag frågan om mina mål. Ska jag vara helt ärlig har jag aldrig varit speciellt duktig på att sätta mål, utan snarare jobbat hårt för att hitta min passion och min drivkraft. Har haft en krokig väg till mitt nuvarande jobb, men ganska tidigt kunde jag känna hur rätt jag hittat när vi pratade om drivkrafter och de flesta av mina kollegor nämnde "Att hjälpa andra att lyckas".
 
Att just hitta sin passion och drivkraft pratade Frida Boisen om strax innan jul när vi hade upp henne till Umeå på ett lunchevent. Då var fokus att nå ut i digitala kanaler, men det är minst lika viktigt när jag lyssnar på en entreprenör som pitchar sin affärsidé/startup att det finns den där glimten i ögonen när de passionerat berättar om sin idé och varför de brinner för att driva den vidare.
 
Mina digitala kanaler svämmar över av träningsbilder, bilder på hälsosam mat, nya träningsformer, och jag ser en del som har varit jätteduktiga på att göra business av sin passion, blivit så kallade influencers som kan leva på sin närvaro i sociala medier, eller skapa växande bolag av det. Jag hör och ser dock så många nya affärsidéer och företag inom tränings-/hälsobranschen som aldrig riktigt tar fart, beror på många orsaker, men ibland är det på grund av att man just jobbar med sin passion och då inte vågar ta betalt. Och ibland för att kunderna inte är beredda att betala. Men om jag ser till kompetensen, och innovationshöjden på mycket inom denna oerhört växande bransch, så ligger vi i Sverige i topp, och det borde inte vara några som helst problem att skapa fler växande företag inom branschen och våga ta mer betalt.
 
Vi pratar om Unicorns i flera bemärkelser, i startupvärlden vill vi se nästa Spotify, och för att bli det behövs det en unik affärsidé, och i träningsbranschen ser vi dessa som fantastiskt inspirerande människor som skapar nya träningsformer, kanske skriver en bok, föreläser etc. Det jag ser är att de sistnämnda, trots oerhörd kompetens, ofta får slita hårt för att kunna "leva" på sin passion och drivkraft.
 
I mitt jobb har jag haft förmånen att följa trender inom olika branscher, och naturligt har varit att det blivit stort fokus på träning och hälsa. Det är en av de absolut hetaste branscherna just nu, framförallt inom tech där utveckling av hjälpmedel, appar/gadgets etc, virtual reality, wearable tech etc växer enormt, och oerhörda mängder kapital satsas på det.
 
Jag som ofta sitter och utvärderar dessa idéer, där viktiga kriterier är just drivkraft/passion, men även att det bakom idéen finns ett kompetent team, ser en otrolig potential. Tänk om vi kunde bygga fler starka team av de kompetenta träningsprofiler vi har i Sverige, som jobbar hårt på att synas i digitala kanaler för att nå ut till sina kunder, men som framförallt gör ett fantastiskt jobb IRL, och har passionen och glimten/skimret i ögonen när de träffar sina kunder. Jag skulle vilja sätta dem framför en investerare och pitcha något de brinner för…
 
Min passion och drivkraft är just att hjälpa andra att lyckas, både i mitt heltidsjobb på Uminova Innovation, men även i mitt företag Motivation and Move. Att lyckas på olika sätt, men båda ger mig en otrolig kick när jag ser att antigen ett idé bli till ett växande företag, eller när någon tar modet och utbildar sig till instruktör eller vågar testa ( och kanske fastnar ;) för en ny träningsform. Att dessutom få vara kreativ i det arbetet med att utveckla nya projekt på mitt jobb, och nya träningsformer ( som Barre Move med Åsa Fornander och nu ett nytt Core/Akro/yoga med Malin Berg) gör att jag hela tiden utvecklas och får ny inspiration och kunskap.

Jag hoppas att jag ska få hjälpa nästa Unicorn i Sverige och att det blir inom träningsbranschen, det handlar "bara" om att vi ska inse hur fantastiskt grymma vi är, våga satsa och tänka stort, och "just Do It".. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln