Digitala upplevelser?

Får några veckor sedan lärde min 2 åring mormor att fota med smartphone.. Blir alltid lika faschinerad hur enkelt unga tar in nya techprylar och hur många i den äldre generationen inte alls vill prova sig fram och testa nya funktioner/tekniska lösningar. 

Jag skulle nog kalla mig en early adopter, som gärna testar nya innovationer, kör saker digitalt, inspireras att tänka nytt i mitt jobb varje dag. Under en tid kunde jag inte ta en springtur om jag inte hade på mig mitt fuelband som skulle registrera varje steg jag tog. Fascineras av vad vi kommer att ha för träningsprylar i framtiden, hur våra träningskläder kommer att säga till oss när vi gör en övning "fel", hur sensorer kommer mäta och lagra det mesta vi gör, OM VI VILL....

Jag kan bli väldigt kluven. 
Vill inte vara uppkopplad när jag far på min springtur i skogen, vill hellre lyssna på fåglarna och titta på naturen än höra en digital röst som ska peppa mig.
Vill vara så närvarande i min kropp när jag tränar att ingen sensor eller klädesplagg ska behövas för att påpeka hur jag rör mig.. 

För drygt 2 år sedan drog jag själv igång ett projekt för att digitalisera utbildning/feedback för instruktörer. Jag kan fortfarande gå igång på idén, och tror säkert att det skulle fungera strålande, men när jag efter ett tag insåg att jag tappade hela min känsla/grund i att få hjälpa andra, se IRL hur de utvecklas, se upplevelsen när de instruerar sin första lilla del av en klass, få ta del av den magi de skapar i rummet på riktigt. Tyvärr så kan inte den bästa kameran fånga den känslan. För mig är den känslan varför jag gör det jag gör, och då kan jag inte sitta hemma på kammaren och jobba... Men med det sagt inte att jag kommer att använda en massa nya smarta lösningar för att göra IRL upplevelsen bättre, och kunna ha en bättre dialog med instruktörer med digitala hjälpmedel. Så projektet lever vidare, men med fysiska möten i fokus.

Så, jag är all in för ny teknik, digitalisering, men med en stor eftertanke vilket värde det skapar för mig, och att det inte tar bort någon än viktigare upplevelse.

(På bilden några av de grymma instruktörer som jag haft förmånen att utbilda, och har fått gåshud flera gånger om när jag sett vilka fantastiska upplevelser de skapar på sina klasser.)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln