"Whats the calorie burn?"- Har vi kommit förbi det?

Photo 17-11-2018, 13 46 04 Photo 17-11-2018, 13 46 04

För en tid sedan var en kollega och vän som jag inte träffat på ett tag på Inner Strength. Vi pratade lite kort efteråt om klassen och allmänt hur vi mådde. Hennes kommentar fastnade då hon sa "tycker att du blivit "krallig"". Tack sa jag direkt.
 
Krallig, hur tolkar man det? För 15 år sedan hade jag tolkat det som att jag var vältränad, nu tolkade jag det som stark. Och inte stark med synliga muskler utan stark inifrån, att jag faktiskt kan använda min kropp betydligt mer effektivt nu än för 20 år sedan. För så känns det verkligen.
 
Nej, jag tränar inte hårdare, inte fler timmar, mer klasser utan snarare betydligt mjukare och mindre, men betydligt smartare om man får säga så.
 
Den första förändringen kom nog när jag började med yoga, men den stora var nog när jag började att på riktigt lyssna på vad kroppen behöver och mår bra av. För mig handlar egentligen träning mer om en mindset att jag behöver och vill röra på mig för att må bra, men det är sällan (händer ibland) som jag får sug efter att träna riktigt hårt (därav nya smeknamnet av några vänner; Miamys… ;) )
 
För drygt 10 år sedan lanserade jag det som då var Inner Strength på en kedja i USA, och på slutet av den första instruktörsutbildningen pratade vi om marknadsföring av konceptet och jag fick då frågan:
"What´s the calorie burn?"
Först blev jag nog lite besviken och tänkte att jag inte riktigt lyckats förmedla den "mindset" jag ville, men förstod snabbt att detta är så rotat i kulturen och det var något man då skrev ut på alla klassers beskrivning på webben. Fick då i alla fall förmånen att ta ett djupare snack med dessa instruktörer och min viktigaste känsla efter den utbildningen var att jag kanske, förhoppningsvis hade fått dem att tänka lite annorlunda.
 
Klassen såg inte alls ut på samma sätt då som nu, men grundtanken var samma. Att träna inifrån, lyssna och anpassa för att blir starkt på riktigt. HUR skulle man då kunna sätta ett antal kalorier, generellt, när målet var att varje individ skulle anpassa träningen efter sin kropp och sina förutsättningar.
 
Känner ibland att vi på ett sätt fortfarande är där. Vi kanske inte i lika stor utsträckning pratar kalorier, men vi vill ha effektiva och jobbiga klasser till största del, det ska brännas, kännas och svettas ordentligt. Självklart ska vi göra det OCKSÅ, men jag ser så många, varje vecka, som skulle behöva backa ibland och lyssna på vad både kroppen och huvudet behöver. Som behöver närvara och lyssna mer inåt. Jag är hundra procent övertygad om att alla, så som vi lever idag, behöver någon form av aktivitet där vi rör på kroppen och lyssnar på vad den vill ha, kalla det yoga, inner strength eller vad du vill…
 
Nu blev Inner Strength ett koncept, men för mig har det blivit tydligare och tydligare att det är min träningsfilosofi och mindset som får mig att må bra, både fysiskt och mentalt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln