FÖRE/EFTER ELLER INIFRÅN OCH UT

Photo 17-11-2018, 13 46 04 Photo 17-11-2018, 13 46 04

 
Det är den tiden på året då vi sköljs över av erbjudanden om nya gymkort, pepp för nyårslöften och allmänna uppmaningar om att vi ska ta tag i våra liv, sätta mål och avge löften som ska göra oss till nya människor, framförallt genom att tappa några kilon och få lite synligare rutor på magen.
 
Detta är en sida av träningsbranschen som jag alltid varit emot, men för 10 år sedan var det inte mycket mer än några tidningar som körde lite korta sporttoppar och vältränade magar på omslaget. De senaste åren har det verkligen exploderat, inte minst i sociala medier. Jag har ventilerat och pratat om detta mycket under hösten; hur ska det som är mer "äkta" och "på riktigt" slå igenom allt brus? Jag var i London i höstas och pratade på ett event med ett gäng tjejer som jobbar inom träningsbranschen, och diskussionen hamnade bland annat i hur man ska komma bort från att sträva efter antal följare på Instagram för att kunna slå igenom. Finns så många alldeles fantastiska och kunniga instruktörer/tränare som idag INTE "slår igenom" för att de inte har "nog" många följare (självklart finns det många grymt kunniga med många följare också, jag raljerar lite...). Vilket håll är branschen på väg åt egentligen? Ska gymmen och studios anställa genom att se hur många följare man har istället för att se på utbildning och bemötande av kunder? De som kan skapa lite snabba kortsiktiga resultat och lägga upp lite före/efter bilder som får en massa likes? Är det där man också kan skapa affärsmöjligheter inom träningsbranschen idag?
 
Ok, jag är kanske lite hård, men jag har faktiskt blivit less på den här sidan av branschen (Tack, Erika för att du också satte ord på det med #träningsrevolution)
Jag är inte på något sätt less på det jag gör. Jag älskar mötena med deltagare på klasserna, älskar utbildningarna med instruktörerna och älskar mötena med mina vänner och kollegor i branschen som inspirerar mig så. Ni är så många som gör detta på riktigt och med hjärtat på rätt ställe. 
 
Jag hoppas på en förändring. Snart. Måste ändå tro på det. Att de som gör detta för att stärka deltagare och kunder inifrån och ut, inte för någon quick fix, är de som vinner i längden. Och att alla som funderar på sitt "nya liv efter nyår" går igång på något mer hållbart än en före/efter bild av någon som tappat 10 kg och har lite mer magrutor. Att vi kan hitta något som gör att vi inte behöver något nyårslöfte om ett nytt liv 2020…

Gott Nytt År!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln