To help teachers become their best..

utbildning utbildning

Läste en artikel i Yoga journal om Maty Ezraty, en inspirerande yoga lärare och grundare av Yoga works. Hon har hela tiden haft en vision att få människor att inse att yoga kan passa alla, bara man hittar sitt sätt. Hon har också jobbat stenhårt med att skapa en community för yogalärare och vill se "teachers become their best".
 
Har alltid haft en drivkraft att jobba mer med att coacha/utbilda lärare och instruktörer. Se dem växa, få dem att se sin egen potential och få se det där fantastiska glimret i ögonen när de inser vad de kan åstadkomma. Att vara instruktör/lärare kräver mycket och då behöver man fylla på med inspiration och energi, man behöver få feedback och input.
 
Även här behöver vi tänka bortom QUICK FIX. Finns inga snabbkurser där vi kan vara färdiga instruktörer och ställa oss framför en grupp (stor eller liten) och leverera till 100% efter en dags utbildning. Det finns grymma en och tvådagarskurser där man får fantastiska verktyg att jobba med, men jobbet krävs, vissa klasser kräver mer än andra, och alla instruktörer/lärare har olika saker man kan leverera lätt, medan andra saker krävs träning och hårt arbete.
 
Jag kommer aldrig att glömma en feedback jag fick för över 15 år sedan när jag gick en utbildning. Mitt svar var: JAG VET.. Frågan studsade tillbaka, varför har du inte gjort något åt det då? Tror att jag då gick utbildning på utbildning och tänkte att då kommer jag bli bättre, hade inte riktigt landat i att det stora jobbet är inte under den helgen som jag deltog i utbildningen, utan det kommer sen. Och det spelar ingen roll hur många kurser eller utbildningar jag går, så kommer jag inte bli bättre om jag inte är motiverad och beredd att jobba efteråt.
 
Till våren har jag 3 olika instruktörsutbildningar inbokade. Av helt olika karaktär. 2 av dem är just endagarsutbildningar i koncepten Barre Move och Inner Strength, där ger vi verktyg och en färdig klass. Det krävs oftast att man har en utbildning i bagaget redan, för man behöver kunna anpassa klasserna efter deltagarna och hitta sitt sätt att leverera dem.
 
Den tredje utbildningen är en grundutbildning för att bli instruktör, eller om man vill jobba vidare med sin roll som instruktör. Varje år har jag en blandad grupp på max 10 personer, varav några är helt nya, och några har instruerat förut. Det absolut häftigaste är resan dessa personer tar på 3 dagar. Vi fokuserar extremt mycket på kommunikation och ledarskap; att leda en grupp men även nå ut till varje individ. Men även kreativitet- att kunna bygga en egen klass och anpassa efter en grupp, och såklart rörelse; hur kan vi inspirera genom rörelse och  bygga en dans/stepklass om det är det man vill efteråt. 
 
Jag är så otroligt tacksam för vad min första instruktörsutbildning gav mig för mer än 21 år sedan. Inte bara på gymmet eller på event, utan även i mitt vanliga jobb eller privat. Och brinner verkligen för att fler ska hitta det och hjälpa dem att bli den absolut bästa ledaren/instruktören/läraren de bara kan. Är du intresserad, tveka inte att höra av dig till mig i ett PM eller mail.
 
" We´re all capable of much more than we think we are"

Mer info om grundutbildningen

Tags: yournextmove

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln