STANNA UPP- BLI UTTRÅKAD?

Brukar alltid ha en väldigt lugn semester, utan planer och med fokus på återhämtning och ta dagen som den kommer. Denna semester blev kanske lite mer så än jag hoppas, ligger hemma med vattkoppor och tvingas verkligen ta det lugnare än jag kanske vill.. Men jobbar på att ha ett "positive thinking" och tänker att det är nu jag kan göra allt jag aldrig riktigt tar mig tid till annars. Säger inte att det är helt enkelt…
 
Startade dagen med att sätta mig vid pianot ett tag (när hände det senast?!?), såg ett avsnitt av en favoritserie på Netflix och har en hög med böcker framför mig som jag tänker läsa och inspireras av, och förhoppningsvis få några kreativa tankar ifrån. För kreativiteten kommer inte till mig med får många måsten på en "to do list" (även om jag undviker dem rent fysiskt så har det varit fullt på den fronten)..
 
För blickar man tillbaka till våren så har den gått i ett rasande tempo. Alla jag pratar med säger samma sak, och jag funderar på hur vi i alla fall kan försöka stanna upp lite oftare och skapa mer utrymme och luft för återhämtning och paus (och nya kreativa tankar). Jag är rätt så duktig på att ta korta pauser, promenader och ge mig själv egentid, men den där långa tiden, då man nästan hinner bli uttråkad (utan att bli stressad över det), när hade du den senast? Jag kommer knappt ihåg det för egen del..
 
Precis som det har varit mycket snack om att barn ska tränas i att ha tråkigt, så tror jag vi vuxna behöver träna oss att vara lite uttråkade ibland också. Inte skapa massor av projekt hela tiden som vi stressar upp oss över; på sommaren ska vi fixa allt hemma, komma i form, hinna träna, vara sociala, åka runt och träffa släkt och vänner, lägga upp alla bilder på sociala medier där solen skiner och alla är glada och lyckliga.. Sen när semestern är slut och vi kommer tillbaka till jobbet ska vi köra igång direkt med diverse projekt där vi ska leverera och prestera på topp, dessutom ska vi självklart börja vårt nya liv på gymmet och höstfixa hemma.
 
Jag är själv urkass på att ha tråkigt och expert på att komma på nya projekt som jag gärna vill genomföra DIREKT. Nu ska jag jobba på att inte sätta idéer och kreativa tankar i verket.. De kan gott få gro lite längre och jag ska ha tråkigt lite till…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln