Lagom jobb

Första veckan på jobbet efter semestern är avklarad. Jag brukar alltid gå in med en massa energi och pepp att börja jobba igen, nästan längtar efter rutiner och nya utmaningar.
Ska erkänna att det gick lite trögare detta år. En känsla av att sommaren hade gått så fort (trots att semestern varit lugn och skön, och jag haft nästan för mycket tid till återhämtning pga diverse sjukdomar ;)) fanns där, och det tog längre tid att komma in i jobbrutiner..
 
Många går säkerligen tillbaka till jobbet med ett mål att man ska ha nya rutiner för att må bättre, allt ifrån träning, mer luft i kalendern och bättre planering för att inte stressen ska smyga sig på. Man vill liksom behålla semesterfeelingen så länge det bara går och sätter upp en massa mål och planer för det.
 
Jag gör likadant, men har lärt mig genom åren att det måste vara lagom stora förändringar för att det ska hålla mer än 2 veckor.. Och med lagom menar jag då att det ska passa in i mitt liv, och kanske framförallt kännas som någonting jag VERKLIGEN vill och mår bra av, på riktigt. Är dålig på att sätta det på pränt, utan vill hellre gå igång på känslan det ger mig.
 
Har den senaste veckan smugit upp varje dag och gett mig några minuter på yogamattan. Även om jag glorifierar att kliva upp kl 05.30, göra yoga i en timme innan frukost, så vet jag att det aldrig kommer att hända. Jag är ingen morgonmänniska, så 5 minuter får räcka, väcker min kropp och framförallt ger det mig några minuter för mig själv i lugn och ro. Har fixat det en vecka nu, har en grymt mycket skönare känsla varje morgon, och hoppas att jag se det som en rutin jag vill fortsätta med. Om inte, nja, inte hela världen. Känner inte att jag behöver känna mig misslyckad för det.
 
Det jag redan jobbar på, och fortsätter jobba på, är att ha mer luft i kalendern. Jag bokar av tider som inte får fyllas av möten, och jag försöker hitta de projekt och arbetsuppgifter där jag vet att jag gör skillnad. Som både ger mig och andra energi. Min utmaning är att det finns alldeles för mycket fantastiskt spännande i mitt jobb som jag vill göra, tur att jag har så många grymma kollegor som jag kan dela jobbet med ;)
 
”Lagom encourages you to fully operate within the sweet spot that’s just right for you”
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • ingrid nordlund » Blir glad av ny musik! :  ”Hej, har Du fortfarande musik till Dina klasser, som man kan köpa Jag hittar bar..”

  • Andreas Zehlander » More air 2018... :  ”Set ut att vara ifrån Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen(Åre) Så himlans vacke..”

  • Johanna Westberg » Hur hinner du med? :  ”Ja det har jag undrat många gånger också men även själv svarat på den frågan tus..”

  • Jessica Obrelius » Barre move utbildning:  ”Hej undrar över utbildning till Barre Move instruktör 2016?”

  • Eva Åstrand » Barre move utbildning:  ”Hej, träffade dig i vörå norrvalla tidigare i höst och är sugen på att gå instru..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln